Inna Patrakova: Kultahammas

Inna Patrakova (s. 1970) on Suomeen 1998 Venäjältä muuttanut mainosgraafikko joka on kirjoittanut kolme romaania: Tulkki, Naapurit ja Kultahammas (2012). Teoksissaan hän ironisoi suomalaisten ja venäläisten stereotypioita.

Teoksessa fiktiivinen bussilastillinen venäläisiä matkustaa 1990-luvun loppupuolella Vapun seutuvilla Suomeen. Matkan kuvaus alkaa Venäjän puolelta ja kirjan pääpaino onkin reissun ensimmäisissä päivissä. Turistiryhmän matka ei suju kuten matkaopas toivoisi vaan erilaisia kommelluksia sattuu ryhmäläisten matkaan.

Vappuna oppaiden ja kuljettajien työ hirveän hankalaa. Liikenne on suljettu milloin mistäkin, ja juopuneiden ja asiattomien suomalaisten määrä kasvaa sadalla prosentilla.
Mutta turisteille se sopii. He sulautuvat hanakasti juhlaväkeen, ostavat ilmapalloja, paukkupanoksia ja serpentiinejä auttaen tekemään pääkaupungista vielä kauniimman ja talonmiesten työstä antoisamman.

Lukupiiriläiset pitivät tätä teosta nopealukuisena, osin viihdyttävänä mutta pinnallisena. Teos ei oikein sopinut heidän mielestään syksyn 2015 lukupiirin “Villi itä?” teemaan. Ehkä teoksen voi nähdä juuri kyseenalaistavana teoksena – onko idässä villeyttä tai kenen näkökulmasta villiyttä arvioidaan?

-Kaisa

kultahammas

Kansi: Kirjasampo.fi

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s